Родителите са енегрийната батерия за децата. Именно от тях се зареждат

...
Родителите са енегрийната батерия за децата. Именно от тях се зареждат
Коментари Харесай

6 фактора за релакс по време на отпуската

Родителите са енегрийната " батерия " за децата. Именно от тях се зареждат с оптимизъм, от тях вземат образец (дори да наподобява, че отхвърлят ​​ценностите им), търсят поддръжка от тях.
Затова мама и баща би трябвало да помнят своите стремежи и да ги слагат, в случай че не пред ползите на децата, то най-малко наедно с тях.
Здравите и щастливи родители са по-добри от нещастните и потиснатите,  настояват  психолози.

1. Слушайте тялото си

В крепко тяло - здрав дух, а когато сте отпочинали, сте щастливи и изпълнени с оптимизъм.
Много е значимо да спите задоволително. Не насилвайте тялото – даже да сте възнамерявали джогинг заран около морето, може един ден да го проспите или да не стигнете до точката, която сте си набелязали авансово.

Ако желаете да ставате по-късно и да си лягате рано, или даже да си легнете денем – отлично, просто го направете.
Липсата на сън и предварителният график на интензивности изтощават. Не си го причинявайте и през ваканцията.

2. Намалете отговорностите си

Имате прекомерно доста отговорности в живота – пазар, готвене, домашен отговорности, работа... Затова би трябвало да знаете тъкмо какъв “дял от уговорките “ сте подготвени да прехвърлите на отмора.
В противоположен случай тя няма доста да наподобява на отмора. Само пейзажът ще е друг, и по този начин - същото готвене, почистване и пране.
Ако живеете на палатка или в бунгало, няма по какъв начин да си спестите част от домакинска работа. Но е изцяло допустимо да ги сведете до допустим най-малко. Може заран да организирате леки закуски, да обядвате или да вечеряте в ресторант.
Откажете се от прането, посто вземете повече тениски за преобличане, а мръсните облекла ще върнете у дома, където има пералня.

3  Не сменяйте режима прекомерно внезапно

Не се втурвайте незабавно към деен метод на живот, не си спестявайте съня още от първата нощ, не нарушавайте нормалния нечин на хранене, не планирайте незабавно оптималното натоварване, дълги преходи и екскурзии.
Това е изключително значимо, в случай че сте на отмора в друга часова зона. Всичко би трябвало да е последователно.
В този смисъл почивката е като влизане в студено море – би трябвало да е постепенно, гладко и премерено, с цел да позволите на тялото да свикне с температурите.

4. Направете си информативен детокс

Сигурни ли сте, че малкия екран, излъчванията в обществените медии и интернет са значими 24/7? Преместването на ново място е чудесна опция да си организирате информативен детокс.
Вземете със себе си няколко книги, които не сте имали опция да прочетете.
Имайте поради: електронните джаджи в действителност уморяват освен зрението, само че и мозъка ви. Ако въобще не можете да се откажете от тях, даже краткотрайно (и подобен корав отвод може да провокира стрес, вместо да го намали), въведете правилото „ утринен вестник “. Тоест, отделете условно половин час преди или след закуска, с цел да прочетете новините, да прегледате емисията и да отговорите на писма и известия или да публикувате фотоси и по-късно зарежете устройствата.
В началото нещо ще ви липсва, само че доста скоро ще се адаптирате и ще изпитате едно към този момент изцяло забравено възприятие на равнодушие. 

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР